Facebook inicijativa „Mjesta srca moga“

Udruga općina u Republici Hrvatskoj zajedno s Quintana komunikacijama iskoristila je potencijal novih medija i započela zanimljivu inicijativu promoviranja općina i malih mjesta u Hrvatskoj. Cilj Facebook inicijative „Mjesta srca moga“ promocija je malih mjesta Lijepe Naše, ali i dodatno isticanje važnosti i odgovorne uloge općina, sela i malih mjesta, kao jedinica najbližih svojim stanovnicima.Kroz lijepe fotografije, zanimljive priče, zaboravljene tradicije i skrivena mjesta građanima se želi skrenuti pažnja na malena, ali važna mjesta naše zemlje.

Inicijativom kao što je Facebook stranica „Mjesta srca moga“ cilj je predstaviti općine kao mjesta gdje se odvija život , mjesta koja za pojedince imaju dublje i osobnije značenje. Općine i mala mjesta u Hrvatskoj ne karakterizira samo njihova politička uloga i geografska lokacija. To su mjesta povijesti, tradicije te jedinstvenog načina života njihovih stanovnika. To što su malena, ne znači da moraju biti odsječena i zaboravljena.

Velikani hrvatske književnosti i umjetnosti često su svoju inspiraciju pronalazili upravo u selima i manjim mjestima gdje su odrastali i oblikovali se stvarajući nove vrijednosti. Prirodne ljepote, priče i legende koje se čuvaju i prenose s koljena na koljeno, mirisi i okusi nekih davnih vremena, tradicija i stari običaji čine neiscrpno vrelo ovog projekta.

Facebook inicijativa” Mjesta srca moga” doprinos je očuvanju tradicije koju su naši preci donijeli kroz materijalnu i nematerijalnu baštinu, ali i ulaganje u razvoj i osuvremenjivanje, uključivanje u rad zajednice i podupiranje brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija.